NÁŠ TÝM
Seznamte se s našim týmem
Za konceptem restaurace Finestrina stojí sehrané duo Riccardo Lucque & Ondřej Rákosník,
kteří přinášejí garanci kvality, autenticity a poctivého řemesla pod záštitou italské sítě La Collezione.


RICCARDO LUCQUE
zakladatel La Collezione
Svou gastronomickou kariéru odstartoval v 16-ti letech. Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii, pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl také na nějakou dobu do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. O tři roky později otevřel svoji první restauraci Aromi v Mánesově ulici. Následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

ONDŘEJ RÁKOSNÍK
spoluzakladatel La Collezione
Po dokončení hotelové školy v Klánovicích odešel Ondřej do Anglie, kde studoval obor Business Administration na obchodní škole a zároveň sbíral zkušenosti v různých restauracích. V průběhu svého pobytu v Británii často podnikal cesty do Itálie, kterou si zamiloval. Po návratu do Čech působil v restauraci Square na Malostranském náměstí, kde se poprvé setkal s Riccardem Lucque. Rokem 2005 začíná jejich spolupráce, když Ondřej Riccardovi pomáhá při otevření restaurace Aromi na Vinohradech a o čtyři roky později, již jako spolumajitelé, otevírají restauraci
La Finestra in Cucina v centru Prahy.

Andrej Oravec
šéfkuchař
Andrej původně vystudoval mezinárodní obchod na VŠE, ale už během studia ho to táhlo do kuchyně. První zkušenosti získal jako brigádník, a velmi brzy mu bylo jasné, že právě vaření je jeho pravou vášní i budoucností.
Postupně nasbíral cenné zkušenosti v kuchyni Mirka Kaliny, v restauraci Divinis, a také během půlročního pobytu na Islandu, kde vařil ve vyhlášeném podniku Slippurinn. V rámci La Collezione začínal jako sous chef v La Bottega Linka, odkud se po dvou letech přesunul do Finestriny, kde dnes působí jako head chef. Ve svých pokrmech preferuje jednoduchost, klade důraz na čistou chuť a použití nekvalitnějších surovin. Gastronomie pro Andreje znamená poctivost, čerstvost a radost z vaření.